סיבות להרפס זוסטר

דיון מתוך פורום  רפואת עור

28/11/2003 | 10:17 | מאת: מאי

אני בת 55, ולפני שבועיים התפרץ אצלי לראשונה התקף הרפס זוסטר. רציתי לשאול : א. האם ידועות הסיבות להתפרצות המחלה ? ב. האם ההתפרצות עלולה להעיד על מחלות חבויות אחרות ? אם כן, באילו סוגי מחלות מדובר ? האם זה יכול להיות גם סרטן ? ג. אני סובלת בנוסף לפצעים "השורפים" גם מבחילות רבות, אם גם זה חלק מהמחלה ?

29/11/2003 | 13:01 | מאת:

הזוסטר מקורו בוירוס הוריצלה זוסטר, אותו וירוס שעושה אבאבועות רוח בילדות, נותר רדום בגוף, ומתפרץ עשרות שנים מאוחר יותר, ואינו מעיד על קיום סרטן נסתר. צריבה היא חלק מהמחלה, ולעתים הכאב נמשך חודשים אחר כך