תינוק - גוון עור

דיון מתוך פורום  רפואת עור

23/11/2003 | 01:12 | מאת: אהוד

שלום רב, בני בן 8 חודשים וחצי ושמנו לב כי לאחרונה גוון עורו הצהיב והאף מעט כתום-צהוב. הוא מתנהג כרגיל ואינו מגלה סימני מחלה שונים. קראתי כתבה על בטא קרוטן כתוצאה ממזון ואכן בני אוכל יחסית הרבה ירקות כתומים. במרק הוא אוכל הרבה גזר ובטטה משולב עם קישוא, מעט תפו"א ועוף. (הרבה כתום מכיוון שהוא אוהב את זה יותר והא גם ככה באופיו סרבן מזון). 1. האם הצהבהבות בעור יכולה להיגרם מהגזר והבטטה? 2. האם זה לא בריא לאכול תזונה כתומה? 3. האם לאחר הורדת / הפחתת הירקות הכתומים יחזור הגוון לקדמותו? הערכת זמן משוערת? 4. האם (חלילה) יכולה להיות פגיעה כלשהיא כתוצאה מהתזונה הנ"ל? 5. האם ישנן סיבות נוספות אפשריות לסימפטום שציינתי? תודה מראש, אהוד

24/11/2003 | 01:12 | מאת:

סביר שיש לו קרוטנמיה מהירקות הכתומים. התופעה אינה מזיקה - והיא הפיכה. צהבת גם היא גורמת לגוון עורצהוב- אך גם בלחמיות, ושונה מזה של הקרוטנמיה מרקוס