נשירת שיער אצל ילדה בת 5

דיון מתוך פורום  רפואת עור

21/11/2003 | 15:11 | מאת: אב מודאג

שלום, אצל ילדתי בת ה-5 (עוד מעט 6) החלה תופעה של נשירת שיער מצדי הראש. נראה כאילו הנשירה מתרחשת בשערות ה"פנימיות" יותר, אלו שקרובות יותר לקרקפת. היא אינה מקבלת כל טיפול רפואי קבוע ואינה נוטלת תרופות באופן קבוע. רופא הילדים אמר שהתופעה מוכרת ואין לה סיבה ספציפית, וזה יכול להיות בעקבות מחלה או בשל לחץ נפשי. לנו לא ידעו על מחלה כלשהיא שהיא עברה לאחרונה או על לחץ נפשי. הוא אמר שזה יכול להתרחש במשך תקופה של מספר שבועות עד מספר חודשים. אנו עדים לתופעה כבר בערך כחודש. אנו מודאגים כי לאחרונה התופעה החלה להחמיר. אנו מעונינים לקבל חוות דעת נוספת. האם כדאי לפנות לבדיקה אצל רופא עור? האם אין צורך בבדיקות דם בכדי לבדוק שלא חסר בדמה מרכיב מסוים (היא לא אוהבת כ"כ לאכול ירקות ופירות)?

21/11/2003 | 15:51 | מאת: אב מודאג

האם זו יכולה להיות המחלה "אלופסיה אראטה"? (כפי שהיא מתוארת באתר http://www.roshtov.org.il)

24/11/2003 | 01:19 | מאת:

בהחלט הייתי פונה לרופא עור. לפי מראה השיער רופא העור יחליט על בדיקות מתאימות. אלופציה אריאטה היא אפשרות. צריך לראות מרקוס

24/11/2003 | 12:21 | מאת: אב מודאג

תודה רבה! יום טוב!