אלופציה

דיון מתוך פורום  רפואת עור

12/11/2003 | 02:31 | מאת: מיכל

שלום רב! לבעלי יש אלופציה והוא מטופל מספר שנים, כעת לא עוזר לו כלום. ואין לו בכלל שיער בכל חלקי הגוף. לשאלתי האם זה תורשתי ויכול לעבור לילדים שלנו? ואשמח לקבל פרטים על המחלה אלופציה. המחלה התחילה לבעלי בגיל 5 שנים בערך. אך הוא נולד בריא ועם שיער. אני מודאגת שזה לא תורשתי ולא יעבור לילדים שאנו רוצים בעתיד. תודה מראש מיכל.

12/11/2003 | 18:09 | מאת:

בשנים האחרונות נמצא כי יש רכיב גנטי באלופציה אריאטה מסוג הנרחב שאת מתארת וכי היא מופיעה בשכיחות יתר במשפחות מסוימות אבל איני יכול לנקוב באחוזים מדויקים לגבי הסיכוי שגם ילדיכם יפתחו את המחלה. בכל מקרה חושב לציין שמדובר על מחלה ללא כל השפעות על תוחלת החיים שעיקר נזקה הוא קוסמטי בלבד.