מינוצין ושמש

דיון מתוך פורום  רפואת עור

11/11/2003 | 10:01 | מאת: מיקי

שלום, רציתי לדעת האם שימוש במינוצין עלול לגרום לרגישות יתר לשמש כמו רוקוטאן ולהופעת נקודות חן וכתמים חומים? אני שואל בגלל שפעם השתמשתי במינוצין ובתקופה זו הופיעו לי הרבה נקודות חן בפנים, ואני לא יודע אם זה קשור. כמו כן קראתי באינטרנט שיש תופעת לוואי שעלולה לקרות "הכתמה חומה או אפורה של העור והריריות" תלויה במידת מה במינון ועלולה להופיע לאחר טיפול ממושך". האם זה מאשש את החשד שלי בין הקשר למינוצין והופעת נקודות חן. אודה באם תסביר ותבהיר את הנושא. תודה רבה.

12/11/2003 | 23:50 | מאת:

יש אכן תופעות פיגמנטציה שונות הקשורות במינוצין ובשמש- בין היתר פיגמנטציה בתוך נגעי האקנה, פיגמנטציה כללית וצורה נוספת בשוקים. ייתכן והנמשים הם תגובת עורך הטבעית לשמש ללא קשר למינוצין . מרקוס