ציפורניים

דיון מתוך פורום  רפואת עור

05/11/2003 | 13:21 | מאת: מושיקו

יש לי מס' שאלות בנוגע לציפורניים: 1. האם ה-lunule יכולה להשתנות מבחינת גודל וצבע עקב שינויים מטבוליים בגוף? 2. האם koylonychia כתוצאה מאנמיה זהו מצב הפיך? 3. האם נקודות ופסים לבנים על הציפורן מעידים על מחסור תזונתי בגוף? תודה.

10/11/2003 | 17:17 | מאת:

צבע הלונולה וצורתה יכולים להשתנות על רקע שינויים מטבוליים בגוף. קוילוניכיה על רקע אנמיה היא מצב הפיך בחלק ניכר מהמקרים. בדרך כלל נקודות לבנות על הציפורניים הן תוצאה של טראומה מקומית אבל בחוסר של חלבון למשל הגוון של הציפורן משתנה לעתים -בקיצור כל מקרה לגופו.