B.C.C

דיון מתוך פורום  רפואת עור

05/11/2003 | 12:44 | מאת: דוד

ד"ר שלום ! אני בן 40 בריא בד"כ , בעל עודף משקל של כ 30 ק"ג. התגלה אצלי B.C.C והוסר בניתוח. האם הדבר מצביע על חולשה או בעייה במערכת החיסון ? לאור גילי הצעיר האם הדבר מצביע על נטייה לסרטן בכלל מכל סוג שהוא ? בתודה , דוד

09/11/2003 | 23:10 | מאת:

שלום דוד אין הדבר מעיד על כל בעיה במערכת החיסון או חולשה שהיא. בזליומות מהוות בטוי לנזק משמש, כך שקרוב לודאי שנחשפת לשמש רבות בעבר. ישנם מקרים שהם תורשתיים אך הם מהוים חלק מתסמונת בעלת מאפיינים נוספים וקרוב לודאי שאין זה המקרה. כל מה שעליך לעשות - להבדק באופן סדיר אצל רופא עור, על מנת לגלות גידולים אלו בעודם קטנים. בזליומות אינן מסכנות חיים בדרך כלל, והן יכולות להמצא על העור שנים רבות עד לאיבחון מבלי לסכן את החולה, כך שאין לה משמעות הרת גורל. בסך הכל טוב שגילית את הנטיה של עורך לבטא נזק משמש בצורה כזו.אתה יכול להרגע. מרקוס

13/11/2003 | 09:13 | מאת: דוד