בעיות גילוח וזיפים

דיון מתוך פורום  רפואת עור

05/11/2003 | 11:03 | מאת: אפי

שלום. זמן רב (שנים) אני סובל מבעיות בגילוח. העור שלי רגיש מאד ונוצרת אדמומיות ופצעים. ניסיתי להשתמש בסוגים שונים של מכונות גילוח, ובתכשירים שונים, אך ללא הועיל. הוסבר לי, שהבעיה בעור שלי נוצרת מכך שהזיפים שגדלים חודרים פנימה לעור בחזרה, משום שהם מסתלסלים. ואכן כך. הדבר גם מונע ממני להתגלח בצורה אסתטית ומושלמת, ובכל בוקר אני סובל מחדש בגילוח. כיצד ניתן לפתור את הבעיה?

09/11/2003 | 23:13 | מאת:

כפי שציינת נכון, אין פתרון סופי לנטיה זו. הקצפה עם מים חמים לפני הגילוח על מנת לרכך את השיער, שימוש בקרם גילוח ולא מי גילוח שהם מגרים יותר, גילוח במכונות חשמליות ולעתים גם מריחת תכשיר אנטיביוטי משולב בסטרואיד קל- אלו כל האופציות להתמודד עם בעיה זו. לאיזורי צוואר ניתן לשקול הסרת שיער לצמיתות. מרקוס