מלנומה- דחוף

דיון מתוך פורום  רפואת עור

04/11/2003 | 13:32 | מאת: אילת

אחי בן 37 ולפני ימים אחדים הוצאה נקודת חן באיזור הירך שלו. התוצאות הן שזה early in situמלנומה בדרמיס הפפילרית. כתוב שאין חדירה של מלנוציטים לדרמיס ושהנגע הוצא בשלמות במרחק של מס מלימטרים בצדדים. רוחב הנגע 4 מ"מ. מבצע הניתוח היה כירוג פלסטי שאמר שאין צורך בטיפול נוסף. אנחנו מאד מודאגים- אבי נפטר ממלנומה וידוע לנו שזה סרטן אלים מאד בתחום העור. מה דעתך - האם לגשת למומחה בתחום העור או לחפש אונקולוג המתמחה בתחום סרטן העור? מה דעתך על תוצואת הפתלוגיה??תודה! אחות מודאגת אנא עעני לי בדחיפות - [email protected]

09/11/2003 | 23:41 | מאת:

מלנומה אין סיטו - יש ריפוי של 100 % בהסרה שלמה של הנגע. יחד עם זאת, לאור הסיפור המשפחתי ועצם העובדה שהסירו לך כבר אחת, יש לבצע מעקב תכוף של רופא עור. יש היום טיפולים למלנומה עם חיסונים למיניהם- אמנם בשלבי מחקר אך עם יעילות מוכחת. אני במקומך הייתי פונה לייעוץ נוסף רק על מנת לקבל את כל המידע לגבי טיפולים ומניעה. מרקוס

09/11/2003 | 23:41 | מאת:

מלנומה אין סיטו - יש ריפוי של 100 % בהסרה שלמה של הנגע. יחד עם זאת, לאור הסיפור המשפחתי ועצם העובדה שהסירו לך כבר אחת, יש לבצע מעקב תכוף של רופא עור. יש היום טיפולים למלנומה עם חיסונים למיניהם- אמנם בשלבי מחקר אך עם יעילות מוכחת. אני במקומך הייתי פונה לייעוץ נוסף רק על מנת לקבל את כל המידע לגבי טיפולים ומניעה. מרקוס