2 שאלות חשובות

דיון מתוך פורום  רפואת עור

02/11/2003 | 21:35 | מאת: חבי

ד"ר מרקטס שלום רב. 2 שאלות לי אליך ותודה על התייחסותך. 1. אני בת 45 . בשנים האחרונות שמתי לב להופעת "גידולי בשר קטנות ומדלדלות" שצצו בכל מקום בגופי בבית השחי, בשדיים, בידיים, בצוואר ובגרון, בבטן ובידיים. שאלתי ממה זה קורה ואיך ניתן להתפטר מהן. לפעמים אני פוגעת באחת מהן ללא כוונה וזה ממש כואב וממש עומד להיתלש וזה כואב מאוד. תודה. 2. בני בן ה- 19 סובל מבעיה שכאשר הוא מתגלח וזה לא קורה כל יום אלה אחת לכמה ימים הוא מתגלח על סכין גילוח (לא אוהב מכונת גילוח). לאחר מכן כל פניו בוערות מחום (פנימי) מסביב לאפו ומתחת לשפתיו יש כתמי יובש והוא ממש סובל ובגלל זה לא מתגלח כל יום. הצעתי לו למרוח קרם לחות אך הוא מסרב. עקשן מה לעשות. איזה פתרון יש לך עבורו. כנראה שעור פניו מאוד עדין. חשבתי על פתרון של הסרת שיער לצמיתות מה דעתך על כך. אודה לך על מתן פתרון.

04/11/2003 | 18:48 | מאת: חבי

אני מחכה לתשובה או התייחסות. תודה זה ממש חשוב לי ודחוף. שוב תודה.

10/11/2003 | 17:31 | מאת:

את מתארת הופעה של סרחי עור SKIN TAGS שהם שינויים של העור על רקע הזדקנותו ונפוצים בעיקר אך לא רק באנשים עם עודף משקל.הטיפול הוא הסרתם או הקפאתם עם חנקן נוזלי. לגבי הגילוח- התופעה נפוצה באנשים עם שערות מקורזלות המתגלחים נגד כיוון הצמיחה או מנסים להשיג עור חלק מאוד ומתגלחים בצמידות ניכרת לעור.אני מציע לבנך לפנות לרופא העור שלו על מנת שינחה אותו כיצד להתגלח נכון. הרופא גם יכול להתוות לו טיפול בתכשירים מקומיים שישפרו את תחושת הצריבה.לחילופין גילוח אחת למספר ימים פותר את הבעיה. במקרים קשים אכן מומלץ לבצע הסרת השיער בלייזר ואז אין צורך בגילוח כלל והבעיה באה על פתרונה.