האם יש אופציה לחזרת כתמי עור??

דיון מתוך פורום  רפואת עור

30/10/2003 | 20:37 | מאת: יוני כץ

האם יש אפשרות בה יעלמו כתמי העור אך יחזרו בדיוק אותם כתמים חזרה??? ואם כן , האם אם אני מתמש בקרם הגנה ולא נחשף לשמש האם עדיין הם יחזרו?? והאם פילינג בינוי פותר סופית את הבעיה

01/11/2003 | 12:31 | מאת:

כתמי עור נוטים לחזור באיזורים חשופי שמש. כתמי עור שלא נעלמו לחלוטין יחזרו באותו מקום. הגנה משמש צריכה להיות מוחלטת- קרם בעל מקדם הגנה גבוה ( ממליצים מעל 15 , אני ממליצה על גבוה ככל שאפשר כל עוד התכשיר נעים לשימוש). פילינג בינוני עוזר, אך לא ימנע הופעת נגעים חדשים. הנזק לעור נעשה בשנות הנעורים . במלים אחרות- העור זוכר, ונגעים מופיעים עשרות שנים אחרי כן. מה שניתן לעשות זה למנוע נזק נוסף. מרקוס