מינוציקלין

דיון מתוך פורום  רפואת עור

30/10/2003 | 16:08 | מאת: מעיין

לדוקטור שלום, יש לי אקנה קלה שמאוד מפריעה לי וכתוצאה מכך התשמשתי במינוציקלין במשך עשרה ימים. אני לא מעוניין להמשיך ומהיום אני מפסיק... השאלה שלי היא האם לאחר שימוש בתרופה, עלול להופיע התפרצות של פצעים כלומר שהמצב יחמיר יותר ממה שהיה לפני שהיו פצעים. בנוסף אודה לך אם תוכלי לומר לי את תופעות הלוואי של התרופה והנזקים לתווךארוך וקצר שהיא יכולה לגרום. האם לשימוש מקוצר כמו שלי יש לתופעות לוואי שכאלה תוקף? אודה לך מאוד על תשובה , בהמון הערכה מעיין

31/10/2003 | 17:44 | מאת: מיכל

01/11/2003 | 12:43 | מאת:

אין נזק בהפסקת התרופה. תופעות לוואי הינן יחסית נדירות גם בשימוש ארוך טווח, והן יכולות להיותהפרעה בתפקודי כבד, רגישות לשמש, פיגמנטציה ועוד.לא רלונטי אצלך אם הפסקת את השימוש בה.