סימני הרזיה

דיון מתוך פורום  רפואת עור

29/10/2003 | 14:06 | מאת: מזי

האם זה נכון שניווצרים סיניי הרזיה כשאנו מרזים כתוצאה מעור שנמתח? וכיצד אפשר להפטר מהם? האם יש איזו תרופה? אני סובלת מזה לרוב בגב בישבן וקצת ברגליים. אשמח אם תעזרי לי. מזי

29/10/2003 | 21:48 | מאת:

שלום מזי סימני ההרזיה נוצרים ממתיחת העור עם ההשמנה, וניכרים על העור בעת ההרזיה. אין ממש דרך להיפטר מהם. מריחה של רטין-A בשבועות הראשונים להווצרותם עוזרת לעתים. רופא בלגי נוקט בשיטה של פילינג מיכני וכימי לסימנים אלו.יש נסיונות שונים להרוס את הריקמה הצלקתית- שכן זו צלקת, עם סבל לא מועט והצלחה יחסית. כל טוב מרקוס