האם סבון (כול סוג) הורס את העור

דיון מתוך פורום  רפואת עור

27/10/2003 | 18:46 | מאת: מושמוש

לאחרונה קראתי שלא בריא להסתבן וזה גורם לעור להיות עור ברווז(מגעיל) האם זה נכון??? אם זה נכון איך מתנקים? אני מתגלח עם סבון האם כדאי לעבור למשחת גילוח במקום בתודה מראש מושמוש

29/10/2003 | 22:34 | מאת:

שלום לך מטרת הסבון היא להסיר ליכלוך . אין הבדל בין סבון למשחת גילוח מביחנה זו, שניהם בעלי אפקט דטרגנטי. הגירסה המדעית גורסת שאין צורך כלל וכלל להתרחץ בסבון- והוא אף הורס את שכבת ההגנה של העור, והרציונל היחיד לסבון הוא לא להסריח. בוא נאמר שאני יותר ליברלית מהגירסה המדעית. מרקוס