צמיחת שיער איטית

דיון מתוך פורום  רפואת עור

27/10/2003 | 07:33 | מאת: נוגה

שלום, בתי בת 3 ורבע ומאז שנולדה עדיין לא הסתפרה. שיערה אדמוני נוטה לתלתלים אבל מועט ודליל יחסית. אמנם בחצי השנה האחרונה נראה כי הראש מתמלא קצת יותר אבל בכל זאת זה לא כמו אצל אחרות והבת שלי כבר עצובה - היא רוצה מאוד שיהיה לה שיער ארוך. שאלותי: האם זה סביר שעדיין אין לה ראש מלא שיער ? (בעלי נולד עם די הרבה שיער על ראשו. אני נולדתי קרחת אבל אחרי כשנתיים כבר היה לי ראש מלא שיער). האם יש משהו שניתן לעשות כדי להחיש את קצב גדילת השיער ? (סבתא אומרת להסתפר) מה דעתך ?

29/10/2003 | 22:49 | מאת:

שלום לך דעתי היא, שאם השיער בעל מרקם ומראה תקינים, ואינו נתלש בקלות, הרי שמדובר במצב פיזיולוגי עבורה ולא במחלה, ואם לא תעניקו לכך חשיבות השיער יהיה נורמלי. אם יש לך סיבה לחשוב שיש מחלת שיער- פני לרופא המבין בכך כמו ד'ר זלוטוגורסקי מהדסה. מרקוס

31/10/2003 | 22:01 | מאת: חופית

גזירת שיער אינה מעודדת צמיחה !!! חכו בסבלנות, השיער יצמח ויתמלא בסופו של דבר. כך היה עם בתי. רק בגיל 5 השיער התמלא וכבר לא היה דליל.