אטופיק דרמטיטיס

דיון מתוך פורום  רפואת עור

26/10/2003 | 20:23 | מאת: מיכל

בתי בת השלוש אובחנה כסובלת מאטופיק דרמטיטיס. שאלותי: 1. כיצד ניתן לדעת שזו המחלה ולא פסוריאזיס? מה ההבדלים בין השתיים? 2. האם ניתן לקבל הסבר בסיסי על המחלה? 3ץ האם מספיקה אבחנת רופא משפחה? 4. מהן דרכי הטיפול והאם יש גם "תרופות סבתא " שיכולות לעזור? תודה

29/10/2003 | 23:03 | מאת:

שלום לך רופא עור יכול להבחין בין שתי המחלות . אטופיק דרמטיטיס היא מחלה המתחילה ביובש בעור, גרד, פריחה אקזמטית באיזורים מישרים בתינוקות, ובקפלים בילדים ובוגרים. היא מלווה אלרגיות שונות- לקרדית אבק, מזונות ועוד. הטיפול הבסיסי בה הוא בשימון עור אינטנסיבי ומשחות סטרואידליות, ובל נשכח את האלידל, שאינו סטרואיד ותפקידו במניעת החרפות- גדול. המחלה מחמירה בחורף ובתנאי יובש. ככל שהיא מתחילה בגיל צעיר יותר היא תחלוף מוקדם יותר מרקוס