שיעור יתר אצל ילדים.

דיון מתוך פורום  רפואת עור

26/10/2003 | 20:21 | מאת: אורית

שלום, בני בן ה-7 שעיר יחסית בכל חלקי גופו. רגליים, גב ופנים. חלקי הגוף לא מפריעים לו, אולם השיעור באיזור השפם-מאוד!! (מעין חתימת שפם שחורה ) הוא מתלונן שילדים בביה"ס לועגים לו והדבר מפריע לו מאוד. אני חוששת שדימוי הגוף והדימוי העצמי שלו ייפגעו. האם ניתן להבהיר או שעדיין יראו שפם אבל צהבהב. האם ניתן להסירו באור ויש סיכוי שיצמח שוב לקראת גיל גילוח (13 בערך)? אודה על תשובתך.

26/10/2003 | 20:52 | מאת: תומר

אני עצמי שעיר מאוד , וגם עלי צחקו . כל החיים שלי נדפקו לגמרי . אני לא יוצא עם בנות, אני עם עכבות חברתיות כל הזמן מאז שצמחו לי השערות בגלל שתמיד הקפדתי להתיר את גופי. נפש שלי סבלה וסובלת. לפעמים מרוב צער, אני מדמיין כמה טוב אם הייתי בחורה . לפעמים כשאני רואה קטע אירוטי אני בוכה ומדמיין שאני השחקנית החלקה. כשאני שומע אנשים מבוגרים שמספרים שנהנו בצעירותם עם חברה שהייתה להם, אני נזכר איפה נעוריי שלי. וזה קורה כשאני רואה צעירים וצעירות בטלויזיה . אני בעצמי צעיר,אבל לא יכול ללכת לים, ולא יכול ללכת לדיסקוטים ולא יכול להיות בקרבת בחורה בגלל הפחד מחשיפת חולצה כי יראו שיערות. ויש עוד מיליון דברים שמזכירים לי את המגבלות של השיערות והתגובות של הילדים בכיתה , אני נזכר בכל הליעוגים שילדים צחקו עלי. אני מדוכא ובוכה . בקיצור אני סובל הרבה. אם לאימי היו כספים הייתה מורידה את השיערות . אבל אבי הפסיכופט לא הרשה לה לחסוך ודאג שהכל יהיה על שמו. וכך גדלתי עם השיערות . אני מבקש ממך לדאוג להוציא לבנך את השיערות בגוף כדי שלא יסבול כמוני . אני כבר רוצה למות וחבל שהבן שלך יפגע באיזשהי צורה גם בגלל השיערות בגוף. שיהיה לכם הרבה בריאות ושלא יהיה כמוני. תודה וכל טוב

26/10/2003 | 21:18 | מאת: גבר ישראלי מצוי

אני מבין את מצוקתך, אך ככל שתתבגר תבין עם נסיון החיים, ששיער זה לא דבר שצריך להתבייש בו. אין שום דבר שבעולם שצריך להתבייש בו, ואינך צריך להתנצל על מה שאתה. אני אישית חויתי זאת גם בילדות, הרבה צחקו על חשבוני היות והייתי מפותח לגילי, אבל כיום לאחר מערכות יחסים טובות שהיו לי עם מספר נשים,הבנתי ששיער גוף הוא עניין של טעם. יש בנות שאוהבות ויש כאלו שלא. הבחורה האחרונה שהייתי איתה בקשר, העריצה את המראה שלי, והיתה נהנית להפשיט אותי רק כדי לראות אותי ערום כפי שאני ( דבר שפעם לא האמתי שיכול לקרות ). היא במקרה מסויים אף כעסה עלי בגלל שקצת גזרתי חלק מהשיער בחזה וטענה שהיא אוהבת את המראה הגברי הטבעי. מסקנה, תהיה מה שאתה ואיך שאתה. מי שלא תקבל אותך כמו שאתה, הרי שהיא לא ראויה לך. וזכור, גבר אמיתי זה גבר עם שיער, ולא גבר שמורט את השיערות שלו בשעווה ומתבייש במראה שלו

26/10/2003 | 21:20 | מאת: חן

נראה שאתה סובל מאוד ושרוי במצוקה נפשית אמיתית. עלייך לפנות בהקדם האפשרי לייעוץ נפשי . נסה דרך קופת חולים, או לדבר קודם עם רופא המשפחה שיפנה אותך לגורמי תמיכה מתאימים. בהצלחה.

29/10/2003 | 23:06 | מאת:

ניתן להבהיר את השפם או להשתמש בקרם- האפקט כמוהו כגילוח אך פחות ניכר. שימוש באור יכול ל]גוע בפיזור וצפיפות השיער אחר כך, כאשר הוא כן ירצה שיער פנים מרקוס