רואקוטן

דיון מתוך פורום  רפואת עור

26/10/2003 | 14:56 | מאת: דוד

שלום, אני בחור בן 27 עם פצעי אקנה רבים. לפני שבועיים התחלתח ליטול כדורי רואקוטן, שלוש פעמים ביום. לפני נטילת הכדורים לא קיבלתי שום הדרכה מיוחדת מהרופא. אתמול עיינתי בדף ההוראות וגיליתי לאסור לשתות אלכוהול במהלך הטיפול, וכן אין להחשף לשמש. עקב חוסר ידיעה שתיתי במהלך השבועיים האחרונים מס' כוסות יין וכן נחשפתי לשמש, בים. כיום הפנים שלי במצב גרוע ביותר (ניכרת החמרה), וכן בערבים אני חש בגירוד מציק בגב ובאיזורים נוספים בגופי. מה ההשלכות לכך שלא שמרתי על ההמלצות? תוך כמה זמן אני אמור לראות שינוי? אשמח לקבל תשובות.

29/10/2003 | 23:25 | מאת:

ראשית, אתה יכול לקחת את הכדורים בבוקר ובערב או אפילו ביחד. שנית, ההחמרה צפויה, היא תחלוף ואינה קשרורה לשמש. הגרד יכול לנבוע מיובש של העור אומכך שנכוית בשמש- הימנע מעתה ואילך. שמן היטב את שפתיך היבשות בודאי, ועשה בדיקת דם לתפקודי כבד ושומני דם בתום החודש הראשון, וחזור לרופא לקבל עוד כדורים- והסברים. ואל תשתה. מרקוס