שאלה דחופה לרופא!!

דיון מתוך פורום  רפואת עור

25/10/2003 | 17:38 | מאת: טל

אני סובל מפצעים בגב עליון וכתפיים במשך כמה חודשים . אובחן כפוליקוליט. רופא עור המליץ על טיפול בנאו-מדרול פעם אחת בערב למשך 30 יום. לאחר 5 ימים ישנו שיפור מסוים, אבל מטריד אותי משהו. פעם, לפני מס' שנים, הייתי אצל רופא עור אחר שנתן לי את זה למריחה על אקנה בפנים אבל הזהיר אותי שלא למרוח את זה יותר משבוע רצוף, ולא על כל השטח - רק על הפצעים. הוא הסביר לי שזה נועד לימים ספורים בלבד ולא לתקופה כיוון שהתכשיר מכיל קורטיזון שבשימוש ממושך עלול לגרום דווקא להחרפה של האקנה בפנים כיוון שהוא מחליש את תנגודת הגוף וגורם לעור דק, ואחרי הפסקת התכשיר לאחר שימוש ממושך יש החרפה. אז איך זה שעכשיו רופא אחר נתן לי למרוח את זה למשך 30 יום והתעלם מאיסור זה?! כששאלתי אותו בביקור אם אין בעיה למרוח תקופה ממשכת הוא אמר לי שזה קורטיזון שלא נספג והמליץ על טיפול ממושך ל-30 יום. אז מה נכון - האם אכן אסור למרוח את הנאו-מדרול יותר משבוע רצוף כיוון שאח"כ כשאני אפסיק זה יגרום להחמרה של הפצעים?! אודה באם תסביר ותבהיר את הנושא. האם הגיוני יהיה למרוח 7 ימים, לעשות הפסקה של 5 ימים אז שוב למרוח במשך שבוע נוסף? תודה

29/10/2003 | 23:52 | מאת:

בגדול אתה צודק. יחד עם זאת מריחה לסירוגין תפחית מהסיכוי לתופעות לוואי. יש חלופות טובות לתכשיר כך שבתום הזמן שנדרשת לטפל בו חזור לשנות טיפול מרקוס