יבלת ויראלית

דיון מתוך פורום  רפואת עור

19/10/2003 | 21:17 | מאת: רינה

שלום רב, אני סובלת מיבתל ויראלית בכף הרגל . טופלתי ע"י סטאלאק ג'ל וכן ע"י משחה סיליצילת 40%. הרופא המליץ לי על טיפול בלייזר . אני מאוד מפחדת מהטיפול מאחר ואני לא יודעת מה ההשלכות של הטיפול. האם נשארת צלקת ? כמה זמן יקח לרגל להחלים? האם הטיפול יחסל את היבלת ? או שהוירוס נשאר בצורה רדומה בגוף ומדי פעם מתפרץ (כמו למשל במקרה של הרפס ?) אני גם סובל מהרפס על השפתיים שמדי פעם מתפרץ. האם יש קשר בין הדברים ? מאחר ואני מאוד מיואשת ומאוד מודאגת אודה לך על תשובתך. בתודה ובברכה, רינה

22/10/2003 | 10:50 | מאת:

לייזר הוא טיפול יעיל ליבלות בכף הרגל.מדובר על הרס של היבלת על ידי אנרגית חום. וירס הפפילומה הגורם יבלות אינו נשאר רדום בגוף. אין שום קשר בין הרפס ליבלות. בדרך כלל לא נשארת צלקת בעקבות טיפולי לייזר ליבלות.