סבוריאה - מנסה לשאול שנית..

דיון מתוך פורום  רפואת עור

19/10/2003 | 16:38 | מאת: שלומי

מאחר שלא נעניתי כששאלתי את השאלה בפעם הראשונה לפני כשבוע, אנסה לשאול אותה שנית... להלן ההודעה המקורית: שלום, אני מעונין מאוד בפרטים אודות טיפול בתופעה של סבוריאה סביב האף (בשני צידיו, באזור החיבור עם הפנים). ניסיתי להתייעץ עם רופאי עור רבים ושונים שהמליצו על מגוון תכשירים שלא שיפרו את מצבי. התוכלי להמליץ על תכשיר? אולי על בעל מקצוע שיוכל לאבחן ולנסות לשפר את מצבי? אשמח אם תוכלי לסייע לי בכל דרך. תודה מראש.

22/10/2003 | 10:58 | מאת:

סבוריאה היא מחלת עור כרונית כל טיפול לפיכך יביא לשיפור זמני בלבד. המחלה נוטה להחמיר על רקע מתח נפשי. הטיפול המומלץ הוא תכשירים נגד פטריות כמו קרם ניזוראל או ביפונזול. במקרים קשים ניתן להשתמש לפרקי זמן קצרים בקרמים על בסיס סטרואידים.זו מחלה נפוצה מאוד באוכלוסיה וכאמור מחיייבת טיפול ממושך .