גולגולת שמנונית

דיון מתוך פורום  רפואת עור

11/10/2003 | 00:26 | מאת: מוש

בן 70 - מזה עשרות שנים עור הפנים והגולגולת שמנוניים. בשנים האחרונות המצב הורע. שעה אחרי חפיפה והשמנוניות מתחילה לבצבץ. [היתרון היחיד שכמעט ואין לי קמטים] ב - 4 השנים האחרונות החלו להופיע פצעונים באתרים די קבועים בכל אזורי הפנים הקרחת ומתחת לשיער שנשאר. הפצעונים המופיעים בדרךכלל בכמויות בחודשי הקיץ מכילים נוזל די בהיר. קצת מגרדים ומשאירים אדמןמיות. אני משתמש ביוד לחטא ואולי להדביר. אך לאחר תקופת מנוחה קצרה הפצעונים חוזרים. חוץ מלתת לתופעה שם רפואי ולהציע משחות יקרות ולא ממש מועילות היש משהו שיוריד את כמות השמנונית ואת הפצעונים ותכיפותן??? בברכה מוש

13/10/2003 | 11:46 | מאת:

שלום לך אין לי פתרונות קסמים לענין הזה. רואקוטן מקטין את בלוטות החלב באיזורים סבוראים ולכן משפר, אך ברמת היומיום- חפיפה יומיומית, החלפת התכשירים מדי חודש חודשים היות והעור מתרגל, ומריחת תכשירים הממיסים את הקשקש. מרקוס