עור פנים

דיון מתוך פורום  רפואת עור

03/10/2003 | 03:39 | מאת: מירי

עור הפנים שלי נראה רע, וזאת בעיקר בגלל שהוא נראה עייף, לא רענן, וזקן. אני לא מצליחה להבין איך בגיל 22, כבר יש לי סימנים עמוקים של קווים על המצח, שרואים עליהם שיהיו קמטים עמוקים בשנים הקרובות, אני לא מצליחה להבין איך זה שכבר בגיל 22 יש לי קמטים! מה עושים? איך נפטרים מהקווים האלה (כמו קווי הבעה, אלא שהם גם קיימים גם כשאין שום הבעה בשטח) זה גורם לי להרגיש רע , כאילו הקמטים הקדימו זמנם... מה גם שבנוסף לכל, המצח שלי התמלא בפצעונים קטנים, ואני לא יודעת כיצד ניתן להפטר מהם , כרגע אני קצת "קצרה" בתקציב הקוסמטיקאית ולפי דעתי זה לא מצריך "רקוטאן"... הם יש משחה או פילינג שיכול לעזור לעור הזה??? בבקשה תעזרו לי עם זה, זה מביך אותי

13/10/2003 | 12:34 | מאת: שושי

הי מירי, במקרה נכנסתי וקראתי. יכולות להיות כמה סיבות למצב שאת מתארת: חשיפה לשמש (שגורמת להזדקנות מוקדמת של העור), עישון (כנ"ל, והוא גם גורם לקמטים סביב הפה עקב כיווץ השפתיים), אי שתיה מספקת של מים (שגורמת להתייבשות העור). אולי גם תזונה לא טובה ובלי ויטמינים - בריאות העור מתחילה מבפנים! ואולי גם יש לך נטיה ליובש בעור ואת לא מטפחת אותו נכון. לדעתי, מצבך ישתפר מאד גם בלי קוסמטיקאית אם תקפידי על כמה דברים: 1. שתי הרבה מים! לפחות 10 כוסות ביום. השתדלי לא לשתות הרבה קפה. 2. להקפיד לשים קרם הגנה נגד שמש בכל יציאה מהבית במשך היום, ולא רק בחשיפה ממושכת (אם יש לך פצעונים, שימי קרם נטול שומן). 3. בוקר וערב תשטפי את הפנים בסבון עדין לפנים (למשל של ג'ונסון- הוא גם לא יקר). אח"כ שימי קרם עיניים וקרם לחות נטול שומן. לעיניים תשתמשי בג'ל עדין שמתאים לגילך, לפנים משהו נטול שומן (אני ממליצה מנסיון אישי על הקרם של לוריאל מסדרת pure zone, שהוא גם זול יחסית). 4. תזונה נכונה- כמה שיותר פירות וירקות, כמה שפחות "זבל". 5. לא לעשן! זה הגורם מספר אחת (יחד עם שמש) להזדקנות העור. 6. רצוי להמעיט ככל האפשר במייק אפ ופודרה, כדי לתת לעור לנשום. בהצלחה! מבת 32 עם עור די בעייתי באופן טבעי, שמיישמת את כל האמור כבר שנים ונראית מצויין. זכרי, שעל העור צריך לשמור מגיל צעיר.