פצעים רבים לפני המחזור החודשי

דיון מתוך פורום  רפואת עור

02/10/2003 | 08:22 | מאת: מרינה

תמיד לפני הופעת המחזור החודשי פניי מתמלאות בפצעונים רבים שלא חולפים גם עם תום המחזור. וגם הישבן שלי כולו מלא בפצעונים כואבים רבים. אני מרגישה כמו בת 16 למרות שמזמן עברתי את הגיל הזה ואני גם מתביישת ללכת עם בגד ים שלא יראו לי את הפצעים בישבן. מה עליי לעשות? האם יש איזו שהיא תרופה שעליי ליטול או שיש איזו שהיא משחה שאוכל למרוח??? מחכה לתשובה תודה מראש

03/10/2003 | 17:00 | מאת: מירי

את בהחלט לא היחידה. רוב הבנות עוברות את זה, משום שאז גופך מתמלא הורמונים, שגורם בין היתר להופעת פצעונים. אני חושבת שגלולות למניעת הריון, אשר מאזנות בין היתר את ההורמונים יכולות לעזור. אני משתמשת בגלולות מסוג מליאן שגם לא מכילות יותר מידי הורמונים. הגלולות האלו טובות משום שאינן גורמות לשיעור יתר וגם לא משמינות. עליך לדבר עם הגניקולוגית שלך בכל אופן... הד"ר תאשר אם לדברי יש הקשר....