יבלת ויראלית?

דיון מתוך פורום  רפואת עור

29/09/2003 | 23:09 | מאת: דנה

שלום רב, לפני למעלה מחודשיים היה לי גבס על הרגל (עד הברך). הגבס היה גבס הליכה, ובמהלך החודשיים שהיינו "יחד" נוצרה מין יבלת באזור החיכוך של הגבס עם כף הרגל באזור הדריכה. לאחר הסרת הגבס הלכה היבלת ו"נספגה" עד שנעלמה. לפני כשבועיים התקינו לי מין סד המקבע את הרגל, שוב, ושוב מייד לאחר הליכה איתו במשך יום אחד - הופיעה שוב אותה יבלת, הפעם כולל גירוי מקומי, גרד ואדמומיות. הפיזיותרפיסטית שלי שראתה אותה, אמרה זו יבלת ויראלית, אולם רופאת עור שהייתי אצלה (כשכבר לא היה ליבלת זכר, אמרה שאין לדברים שחר). בימים האחרונים הופיעה שוב היבלת, הפעם ללא כל טריגר חיצוני. האם זו אכן יבלת ויראלית? אם כן - מה היא "יבלת ויראלית"? מה אפשר לעשות כדי להיפטר ממנה? ואם לא - מה זה כן יכול להיות? תודה רבה מראש ושנה טובה ובריאה, דנה

30/09/2003 | 20:37 | מאת:

שלום לך יבלת ויראלית לא מופיעה ונעלמת תוך ימים. התיאור מתאים ליבלת- או אודם מחיכוך מרקוס