גומות בציפורניים

דיון מתוך פורום  רפואת עור

29/09/2003 | 15:08 | מאת: לה פוליה

שלום רב לך ד"ר לאחרונה איבחנתי בציפורני אצבעות הידיים במאין גומות קטנות. עשיתי קצת מחקר באינטרנט והיגעתי למסקנה שיתכן ומדובר במצב של ס?פ??ח?ת הציפורניים (פ??סו?ר?י?אז?יס) וזאת בשל מצב ה- pitting אשר מופיע על לו?ח?ית הציפורן (Nail plate). היתכן ואכן מדובר בס?פ??ח?ת הציפורניים? אילו עוד תסמינים מאפיינים מחלה זו? ולאן כדי לי לפנות על מנת לברר את הנושא? היתכן וישנה אינטראקציה עם תרופות ממשפחת ה- SSRI ? אשמח לתשובה בכבוד רב, La Folia

30/09/2003 | 20:52 | מאת:

שלום לך PITTING בציפורנים יכול להופיע גם ללא סיבה ולחלוף מעצמו, והוא אכן יכול להיות סימן מלווה או מקדים של מחלות עור - פסוריאזיס היא אחת מהן. המלצתי היא להמתין ולראות האם יש סימנים עוריים נלוים שכן בממצא עצמו לא מטפלים. כל טוב מרקוס

30/09/2003 | 21:38 | מאת: לה פוליה

תודה.