שאלה בקשר לטיפול בפצעי בגרות

דיון מתוך פורום  רפואת עור

28/09/2003 | 00:14 | מאת: ניר

היי לפני כ- חצי שנה רופא העור שלי המליץ לקחת אנטיביוטיקה (טבעציקלין) כנגד פצעי הבגרות שלי לתקופת טיפול של חצי שנה. לפני כשבועיים סיימתי את הטיפול ולמרות שחל שיפור מסויים במיוחד בשלושת החודשים הראשונים של הטיפול, הטיפול לא הושלם והפצעים לא נעלמו לגמרי הרופא המליץ לי לחקות תקופה של חודש ולהתחיל לקחת רקוטאן ועכשיו השאלות שלי הן: 1) האם כדאי לקחת את התרופה, שכן כבר לקחתי אנטיביוטיקה במשך תקופה של חצי שנה וזה לא עזר לי 2)האם האנטיביוטיקה שלקחתי גרמה נזק מסוים לכבד כי כל מיני אנשים אומרים לי שלקיחת תרופה לתקופה ממושכת הורסת את הכבד ובמיוחד אנטביוטיקה ועוד למשך חצי שנה 3)האם הרקוטאן הורס או גורם נזק לכבד שכן הבנתי שצריך לערוך בדיקות לכבד 4)האם אתם מצאים לי להחליף רופא שכן הטיפול הממושך שהוא נתן לי לא עזר ואולי זה פשוט כי הוא לא נתן לי את הטפול המתאים? אני יודע לכם אם תוכלו לענות לשאלותי בתודה מראש ניר

30/09/2003 | 16:35 | מאת: ניר

30/09/2003 | 22:13 | מאת:

שלום ניר הרופא לא טעה- המהלך הטבעי לאחר כשלון אנטיביוטיקה הוא לעבור לרואקוטן. לפני כן הוא ודאי יבדוק את תפקודי הכבד שלך, ולגבי רואקוטן ותפקודי כבד- הוא יכול להשפיע אך יותר מכך על פרופיל השומנים בדם, ובכל מקרה אנו עוקבים אחר בדיקות המעבדה, ואם יש שינוי- מפחיתים או מפסיקים את הכדור והכל חוזר לנורמה מרקוס