מגרדת בגלל תולעים בעורי?

דיון מתוך פורום  רפואת עור

26/09/2003 | 09:02 | מאת: מיכל

האם יש תולעי עור ספציפיים שנמצאות מתחת לעור ואשר נקראים במקרה "קביאס"? פשוט, שמתי לב שלמרות שהתרחצתי במקלחת עם הרבה סבון (ואפילו עם מחצלת רכה), ולמרות שכל המצעים היו נקיים (כולל שמיכה, סדין וכרית), גירד לי בנקודות קטנות ספציפיות שונות על גבי העור שלי. משהו כמו 7 מקומות על גבי עור הגוף שבהן המשכתי לגרד כל הזמן. נראה לי שזה תולעי עור כי קודם כל נסיתי להסתכל היטב בעור וכל מה שראיתי היו נקודות מיקרוניות מאוד שצבען בהיר בדיוק כמו צבע העור. הן אפילו לא ורודות. במילים אחרות, הנקודות האלה נראו כמו חלק נורמאלי מהעור- מה שכנראה במקרה זה הן לא..(והן אפילו כלל לא נפוחות!) האם יכול להיות שיש לי תולעים/ טפילים תת-עוריים שאיני מסוגלת לראות אלא רק להרגיש? -זה מתבטא בתחושת עקצוץ קלה שמעצבנת קצת ופשוט מונעת שינה.. זה נקרא במקרא תולעת קביאס? מה לעשות?

26/09/2003 | 22:14 | מאת:

שלום לך סקביאס אינה תולעת אלא טפיל השוכן בשכבה השטחית ביותר בעור, וכדי לאבחן אותו עליך לפנות לרופא עור מרקוס