כתמי פיגמנטים בעור

דיון מתוך פורום  רפואת עור

25/09/2003 | 23:58 | מאת: דניאלה

שלום ! יש לי ילדה בת 12 לאחרונה גיליתי כתם בעורה והוא הולך וגדל . ניגשתי איתה לרופא עור והוא הסביר לי שזה תופעת פיגמנטים ואין אמצעים לטפל בכך. כרגע גודל הכתם (בישבן) בערך בקוטר 7 ס'מ. והיום גיליתי נקודות קטנות נוספות בחלקים אחרים בגופה ,וזה מאוד מלחיץ אותי,בהתחשב שזו בת. שאלתי אליכם ד'ר בת שבע מרקוס ,ד'ר דניאל ליכטנשטיין , האם באמת לא קיים מצב שאפשר לעזור במצב שכזה ? האם אתם ממליצים לגשת למומחה נוסף ? נ.ב. הילדה לא אוכלת מיני ירקות טריים ,ופירות. האם זה יכול להיות גורם ? מאוד חשוב שתענו לי בבקשה !! בתודה מראש !! אמא מודאגת.

26/09/2003 | 22:17 | מאת:

שלום לך ראשית, לא סביר שכתם הפיגמנט קשור לתזונה של הילדה. שנית, ישנם נגעים פיגמנטריים המופיעים בגיל זה- ואינם פוגעים בבריאות. יחד עם זאת- בודאי הייתי פונה לחוות דעת נוספת ולו על מנת להרגע! כל טוב מרקוס