חומצות אלפא הידרוקסיות ופילינגים

דיון מתוך פורום  רפואת עור

25/09/2003 | 12:15 | מאת: נילי

שלום בתור קוסמטיקאית, מטריד אותי מאד כל נושא הפילינגים באמצעות חומצןת אלפא וביתא הידרוקסיות שמאושרות לשימוש לקוסמטיקאיות.היות והן ניתנות בקרמים לשימוש ממושך. הקילוף הוא אמנם שטחי אך ממושך ומטרתו היא חידוש צמיחת העור,כלומר חלוקה מוגברת של התאים בשכבה הבזלית.היות ואין עדיין מספיק שנים של נסיון מעשי,והיות ולפי הידוע כיום יש לכל תא יכולת התחלקות מוגברת,האם לא יכול להיות שהשימוש בחומצות אלו יביא בסופו של דבר לנזק שלא יהיה לו תיקון בעיקר אצל נשים צעירות. כנ"ל לגבי השימוש רטיןA. בתודה נילי

26/09/2003 | 22:26 | מאת:

שלום נילי התכשירים המותרים ללא מרשם רופא הינם בעלי פעילות מינימלית בעור . אני מסכימה שאין ייתרון לפילינג עור אין סופי פשוט בהיותו פוגע בשכבת ההגנה של העור. מעבר לזה עם חומצה רטינוית יש נסיון רב שנים, ולא רק שאינה גורמת לסרטני עור כפי שאני מנסה לקרוא בין השורות של חששותיך, אלא בשימוש כרוני היא אףמונעת הופעת קרטוזות סולריות ושאר מרעין בישין המהווים נזק משמש. כל טוב מרקוס

28/09/2003 | 00:30 | מאת: נילי

שלום ד'ר מרכוס תודה על תשובתך המהירה.אבל שאלתי בקשר לרטין A וחומצות אלפא הידרוקסיות,כוונה יותר לנושא הזדקנות מואצת של התא,בעיקר לאור הפרסומים האחרונים בקשר לאורך הטלומר שבתאי הבסיס וביכולתם של התאים להתחלק רק כל עוד הוא קים.מכאן שאלתי היא האם אין סכנה בגירוי התאים להתחלקות מהירה יותר,מה שיכול לגרום בסופו של דבר להזדקנות מהירה יותר של העור, או שמצד שני אין אמת בפרסומת של חברות הקוסמטיקה בכך שהחומצות הנ'ל באמת גורמות לזרוז חלוקת התאים. בתודה וברכת שנה טובה נילי