נשירת שיער

דיון מתוך פורום  רפואת עור

24/09/2003 | 17:24 | מאת: יעל

אני נמצאת בדיאטה כבר 4 חודשים, הדיאטה אומנם דלת קלוריות אבל היא הורכבה בהתאמה אישית ע"י דיאטנית. לאחרונה השיער שלי נושר (והרבה), אז עשיתי בדיקות דם והם מושלמות! לא חסר לי שום דבר, הדבר החריג היחיד הוא עודף B12 , מה שאני בעצם שואלת זה - האם יש גורם לנשירת שיער שלא בא לידי ביטוי בבדיקות דם? (הנשירה לא נובעת מפטריה/גנטיקה וכ'ו רוב הסיכויים שהיא אכן נעוצה בשינוי התזונה ולכן אני אובדת עצות) תודה

27/09/2003 | 09:15 | מאת:

שלום יעל ישנה צורה של נשירה המופיעה בעקבות סטרס, טראומה, והיא קרויה טלוגן אפלוביום. הסטרס יכול להיות לידה, ניתוח, בחינות, אפילו מחלה ויראלית.התופעה לא נדירה, וחולפת תוך חודשים- לעתים גם 8 חודשים . מרקוס