סבוריאה

דיון מתוך פורום  רפואת עור

24/09/2003 | 12:59 | מאת: שאולי

שלום לך. אני סובל מסבוריאה כמה בערך 8 שנים בעור הפנים,ובשנה וחצי האחרונה גם בקרקפת. זה מתבטא בעיקר בעור שנוטה להיות יבש מאוד,ופחות באדמומיות וקשקשים... ניסיתי כבר מלא קרמים וכל מיני טיפולים וויטמנים למינהם ללא שום הקלה ממשית. בשיער הבעיה היא שיש לי קושי רב להאריך אותו,שנוטה גם הוא מאוד להתייבש,להתפצל,לפעמים גם נשירות תקופתיות... והוא פשוט נורא לא קל לסידור...גם פה ניסיתי כל מיני שמפואים...אבל עדיין הקרקפת נותרה מגורה... מעבר לכך,האם ידוע לך על מזונות מסויימים שעלי להימנע מהם? אני אשמח לקבל את עזרתך,תודה.

27/09/2003 | 09:28 | מאת:

לגבי הסבוריאה- יש כמה כללי יסוד- חפיפה יומיומית עם שמפו לקשקשים, שינוי השמפו מדי כמה חודשים שכן הראש מתרגל, ותוספת טיפול למיניהן לקרקפת. בקטן- גש לרופא עור שלך שיעשה סדר בכל הטיפולים וימצא לך את התכשיר שיתאים לזמן זה. אין קשר בין סבוריאה ואוכל מרקוס