כתמי לידה

דיון מתוך פורום  רפואת עור

23/09/2003 | 18:37 | מאת: רעות

אני ממצאת בחודש החמישי להריוני ומוטרדת מאוד מהעובדה כי ילדי עשוי להוולד עם כתמי לידה, בעיקר באיזורים בולטים כגון הפנים. ברצוני לקבל פרטים מדוייקים לגבי תופעה זו, האם מדובר בפגם/מום, ממה הוא נגרם ומה הסיכוי כי כתמי לידה אלו אכן יופיעו במקומות בולטים בגוף כגון הפנים. אחת הסיבות לחששי זה נובעות מכך שאני נאלצת לטול תרופות מסויימות במהלך ההריון, ולמרות שנאמר לי על ידי המכון למומים כי התרופות בטוחות, אני חוששת כי יכולות להיות להם השפעה בעניין זה. על כן הייתי מעוניינת גם לדעת אם לתרופות מסויימות יש השפעה מסוג שכזה, או לחילופין דברי מאכל מסויימים (כגון קופאין, אספרטיים) וכדומה. אני ערה לכך כי ייתכן מאוד כי חששי זה אינו רציונאלי ואינו מבוסס ונובע אך ורק מבורות, על כן חשוב לי לקבל אינפורמצייה מדוייקת, עד כמה שהדבר ניתן, על מנת שאוכל להרגע...

23/09/2003 | 23:44 | מאת:

שלום לך הסביות שדוקא ילדך יסבול מכתמי לידה היא לא גבוהה יותר משל כל הרה אחרת,ולכן נסי להרגע. איני יכולה להתחיל לסקור את הנגעים העוריים היכולים להיות ביילודים- הנושא נרחב מדי. מרקוס

24/09/2003 | 18:52 | מאת: רעות

אני מבינה כי מדובר בנושא נרחב ביותר, אך למרות זאת הייתי מבקשת קצת יותר מידע, בעיקר לגבי הסבירות מבחינה סטטיסטית, בעיקר לכתמי לידה באיזורים דומיננטים וכן באופן כללי מה הגורמים לתופעה זו. ד"ר מרקוס בתשבע- מנהלת הפורום כתב/ה: > > שלום לך > הסביות שדוקא ילדך יסבול מכתמי לידה היא לא גבוהה יותר משל כל > הרה אחרת,ולכן נסי להרגע. איני יכולה להתחיל לסקור את הנגעים > העוריים היכולים להיות ביילודים- הנושא נרחב מדי. > מרקוס