ויטיליגו מתת פעילות בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  רפואת עור

22/09/2003 | 21:52 | מאת: יובב

אני בן 30, חי כבר שנים רבות עם ויטיליגו שנגרם מתת פעילות בלוטת התריס. שאלותי הן: -האם יש טיפול תרופתי שמטפל במחלה עצמה, ולא רק בסימפטומים? -למרות הכדורים שאני נוטל, כתמי העור מופיעים מפעם לפעם. האם יש טיפול יעיל יותר? -מצאתי באינטרנט חומר רב על ויטליגו באופן כללי, אבל איך אני יכול ללמוד יותר על המקרה הספציפי שלי ? תודה מראש, יובב

23/09/2003 | 10:34 | מאת:

הרשה לי לתקן טעות שלך. תת פעילות בלוטת התריס היא אינה הגורם לויטיליגו אלא שמדובר במחלות על רקע חיסון עצמי אשר נוטת להופיע בצמד.אין טיפול יעיל לויטיליגו.בשלב ראשון ניתן לנסות סטרואידים מקומיים בשלב שני טיפול בקרניים אולטרה סגולות .