לד"ר, ניסחתי מחדש, האם תוכלי לענות לי הפעם?

דיון מתוך פורום  רפואת עור

22/09/2003 | 01:36 | מאת: ליז22

לד"ר שלא הבינה את שאלתי ( אם לא זכור לך, הלינק הוא: http://doctors.co.il/forums/read.php?f=684&i=40467&t=40467 מקווה שהפעם יהיה ברור יותר) כתבתי, שאני בחורה בת 22, לאחותי בת ה-27 יש עור רענן ויפה ואילו לי יש עור שנע על גבול סוג עור שמן, מצטערת על אי ההבנה, אנסה לסדר ולנסח את השאלות בצורה ברורה יותר: 1. מדוע יש לי עור "זקן", אני רק בת 22, וכבר אני רואה "קמטים" או יותר נכון הופעת קמטוטים מה שיהיה בעתיד, קמטים רצינים יותר, אני כבר יכולה לדעת בברור איפה יהיו לי קמטים, ואני לא יודעת מדוע כבר עכשיו אני רואה סמנים כאלה? 2. אף םען לא היתה לי "אקנה" רצינית, חוץ מבגיל 18-19 ככה, שאז הופיעו לי פצעונים על איזור המצח בעיקר, משום שנגעתי בו היתי מחככת את אצבעותי עליו מלחץ בעיקר... ושעמום.. הם נעלמו, אך לאחרונה חזרו לי פצעונים שוב באיזור המצח ואני לא יודעת מה לעשות. 3. אני רוחצת פני בסבון פנים מסוג ניוטרוג'ינה לאקנה, הוא עוזר אבל לא עוזר לי בכלל להעלמת הפצעונים. 4. אני ממעיטה להשתמש בקרמים לפנים חוץ מאשר בלילות לעיתים, לפני השינה, כי ביום מזיעים והכל נוזל על הפרצוף לצערי. 5. בערך מגיל 12 הופיעו לי "שחורים" על הפנים, שהיוו כ-90 אחוז מכלל ה"פצעונים" שלי, והם לא נעלמו עד היום, בעיקר אני "סובלת" מהמוני נקודות שחורות על האף,ובאיזור השפתיים, שנמצאים כ"כ עמוק, עד כי לא ניתן להוציא אותם. 6. גם אחותי סובלת מאותם נקודות שחורות והיא היתה אצל קוסמטיקאית והנ"ל אמרה לה שלא ניתן להוציא כאלה נקודות שנמצאות כ"כ עמוק בעור. 7. לא ניתן לראות את הפצעונים הללו, אלא אם כן מסתכלים ממש קרוב על העור. 8. בעיה נוספת: חורים שנותרו כצלקות כתוצאה מ"פיצוץ חצ'קונים": בעבר ניסיתי להסיר בכוחות עצמי פצעון שהותיר אחריו חור קטן אך די בולט, ורציתי לדעת האם יש טיפול לא יקר לאחות חורים בפנים? הקוסמטיקאית שלי טוענת שיש לה את החומר, שמאחה את החורים לאחר מספר חודשים... האם זה נכון? 9. בעבר ניסיתי ל"הוריד" עוד פצעון שהותיר אחריו נקודה אדומה על הפנים, שנראית כמו נקודה מולדת, אך לא כך הדבר. הנקודה פשוט לא נעלמת. כיצד מעלימים אותה? 10. דבר נוסף: ביקרתי בעבר אצל רופאת עור (בין הטובות בארץ) שנתנה לי משחה, שעלי למרוח כפעם-פעמיים בשבוע. זו משחה מדהימה, בעצם, סוג של מסכת פנים, שלאחר כשעה מותירה את העור חלק ורענן. אין לי את שמה של המסכה מכיוון וזה מרשם רופא שנעשה ע"י רוקח, ומכילה בפנים חומרים, שתוך כדי הטיפול בתרופה הנ"ל, מותר לי להשתמש רק בסבונים כמו ניוטרוג'ינה, ולא להשתמש במסכות שיער או ליחלופין סבונים עם אלכוהול. האם יש עוד נוסחות פלא כאלה בשוק? מקווה שהפעם שאלתי מובנת, ניסיתי לקבץ את כל השאלות לנקודות, ואני מקווה שהניסוח תקין. בתודה ליז.

23/09/2003 | 12:05 | מאת:

בקווים כלליים מה שאת סובלת ממנו הוא אקנה או פצעי בגרות. לאור גילך והתיאור של הנגעים נראה לי שכדאי לך לפנות לרופא עור והותיעץ עימו לגבי תרופה בשם רואקוטאן שתפתור הן אין בעית הנגעים העמוקים הן את העור השומני והן את ה"שחורים". בנוגע לצלקות- אין תכשיר יעיל להעלמת צלקות.