אוזניים

דיון מתוך פורום  רפואת עור

20/09/2003 | 17:40 | מאת: אושר

שלום רב, שתי שאלות לי: 1.אני סובלת מסבוראה ולפני שנה התחילו לי גירודים חזקים באוזניים. הגירוד הוא כלכך חזק שלמרות כל הניסיונות שלא לגרד אין אני מצליחה טופלתי כבר בקנוקוב ובאלקום וזה לא עוזר כמו כן כתוצאה מהחיטוט עם קיסם האוזנים לא פעם ניגרמה לי דלקת אוזן רצינית. מה עושים? 2.בתי סובלת מקילוף רציני מלווה באדמומיות בטבור ובעין ימין בזוית העין לכיוון האף. לא ברור מה זה. הייתי כבר אצל שלושה רופאים כאשר אחד טען לפסוריאזיס (למרות שאין לאף אחד במשפחות שלנו) ורופאה שניה טענה כי היא אינה חושבת שזה זה למרות שלא פוסלת את האפשרות ורופאה שלישית פוסלת את האפשרות בקיצור לא ברור היא טופלה גם היא ע"י קנאקוב ודבונייקס אז כן זה מסיר את הקילוף אך משאיר את האדמומיות וזה לא עובר. האם יש לך מושג עפ"י התיאור מה יכול להיות התופעה ומה לעשות? תודה.

23/09/2003 | 22:46 | מאת:

שלום לך לגבי האוזנים- הבדקי על ידי אאג שימליץ על תכשיר מתאים, סטרואידלי, בטיפות למשל- בהנחה שאין גורם אחר. לגבי ביתך- עלתה על דעתי אפשרות של אטופיק דרמטיטיס, אשר מגיב לסטרואיד מקומי ושימון רב. יחד עם זאת, היה לי פעם מטופל עם ממצא דומה בזוית העין- צמחה שם פטריה אשר שכיחה בקרקפת. קרם משולב- סטרואיד ואנטי פטרייתי נשמע לי אופציה טובה. כמובן שזו לא המלצה לטיפול אלא רק הרהורים. כל טוב מרקוס