כלי דם

דיון מתוך פורום  רפואת עור

18/09/2003 | 15:29 | מאת: שרון

שלום לך, אני בת 26 ובערך לפני 8 שנים הופיעו לי בגב כתמים בצבע כחול-סגול שמתרכזים מתחת לחזיה בצד שמאל ובצד ימין עם השנים הם התרב באותם אזורים וגם הופיעו בכמות קטנה יחסית מהגב בצד שמאל של הסנטר ונקודה בחזה ובבטן תחתונה כמה נקודות בבדיקה ראשונה לפני כמה שני אמרו שזה רק כלי דם וקופת חולים לא מממנת ניתוחים אסטטיים לפני בערך חצי שנה נבדקתי שוב ולקחו לי דגימה מהגב (ביופסיה אם אני לא טועה) ושוב אותם תשובות.. זה מתרבה במשך השנים ומתבלט מעל העור במיוחד בסנטר זה לא נעים, מה הסיבה לכך להופעת כלי דם ? ואיך עדיף להוריד ע"י הזרת חומר ממיס או לייזר לפי הבנתי אלו 2 האופציות. תודה מראש

22/09/2003 | 21:00 | מאת:

על פי התיאור שלך יתכן אכן שמדובר בהמנגיומות שהם כלי דם שמתרחבים ונראים כמו נקודות אדומות או סגולות. בעיה קוסמטית גרידא. אם את מוטרדת ניתן לבצע על חשבונך טיפול בלייזר או במחט חשמלית ולצרוב כל נגע.התופעה נפוצה בנשים שנטלו גלולות אבל מגיל מסוים רואים נגעים דומים בכל בני האדם.