גירודים - המשך

דיון מתוך פורום  רפואת עור

17/09/2003 | 19:25 | מאת: רוית

דר. מרקוס שלום! פניתי אלייך ב 18.8.03 בשאלה לגבי גירודים לא ברורים בגב. היום קיבלתי את תוצאת הביופסיה ונקבע שזה יכול להתאים ל lichen amyloidosus . ברצוני לבקש להסביר לי את ההבחנה הנ"ל. במה מדובר וכיצד ניתן לטפל בזה? בתודה מראש, רוית

22/09/2003 | 20:53 | מאת:

LICHEN AMYLOIDOSUS -היא מחלה של נגעים מגרדים על פני השוקיים בעיקר אך לא רק. מדובר על שקיעה של חומר בשם עמילואיד בשיכבה העליונה של הדרמיס. לעיתים יש צורה דומה בגב עליון הקרויה MACULAR AMYLOIDOSIS .ההשערה היא כי מדובר בחומר ששקע על רקע הרס של קרטינוציטים כאשר לעתים הסיבה היא טראומה חוזרת למקום- למשל שפשוף במברשת גסה בעת סיבון הגב. אין טיפול יעיל. כדאי לנסות סטרואידים מקומיים אם הנגעים מגרדים.