דחוף ביותר!!!!-התקרחות בבן נוער

דיון מתוך פורום  רפואת עור

17/09/2003 | 18:01 | מאת: גדי

לפני כשנה התחילה אצלי נשירת שיער הלכתי לרופא עור והוא טען שהתזונה שלי לא בסדר , לכן התחלתי לקחת ויטמינים שונים וכאשר אלו לא עזרו פניתי אליו שוב ועשיתי בדיקות דם שונות , בבדיקות נמצא שאני בריא במאה אחוז ואין לי בעיות של מחלות\ויטמינים או הורמונים ולכן האופציה האחרונה שהרופא עור אמר שיש לי זאת בעצם התקרחות גברית (אני רק בן 16) וכיוון שיש לי כרגע נשירה חלשה (100 200) ביום עדיף לא להתחיל בטיפול הוא אמר שאם זה מדאיג אותי אני יכול להתחיל להשתמש במינוקסי , הבעיה היא שהבנתי שמינוקסי הוא לכול החיים וברגע שמפסיקים את הטיפול בו הנשירה מוגברת לקצב מסיבי (כאילו על כול הזמן שהיא איבדה) ולכן שאלותי הן: 1)האם זה נכון?? 2)מה אני יכול לעשות במצבי ?? 3)כמה זמן יקח בשיעור עד שיתחלו סימנים של קרחות??? 4)האם יש אדם מומחה שאני יכול לפנות אליו??

18/09/2003 | 12:29 | מאת:

אם רופא העור אמר שיש לך נשירת שיער אנדרוגנטית על סמך הבדיקות שערך לך וזאת הנחת המוצא שלנו אזי יש טיפול בתמיסת מינוקסידיל 5% או טיפול בכדורי פרופציה. נשירת שיער אנדרוגנטית יכולה להתחיל בכל שלב אחרי ההתבגרות המינית ולכן גיל 61 אינו חריג אם כי הוא מוקדם .כל הטיפולים לנשירת שיער "גברית" מחייבים טיפול המשכי כי אחרת תהיה נסיגה.