וירוס זיהומי בשם קונדולומה

דיון מתוך פורום  רפואת עור

15/09/2003 | 07:56 | מאת: אורית

שלום, אני בת 28, וגילו אצלי וירוס ויראלי בשם קונדולומה משהו (כלומר יש מילה נוספת אחרי הקונדולומה שאותה לא הצלחתי לקלוט מהרופא). הרופא טוען שזהו וירוס מאוד מסוכן ומדבק. אין לי בן זוג, ולא קיימתי יחסי מין מעל 5 חודשיים. החיידק הזה הופיע אצלי בפעם הראשונה לפני כשלושה חודשיים. אך הרופא לא הסביר לי מהו החיידק הזה ומעיין הוא בא. אנא הסבירו לי מהו החיידק הזה ואם לאחר ששורפים אותו (זה הטיפול שהרופא רוצה לנקוט בו) יש סיכוי שהוא יחזור שוב? בתודה רבה רבה אורית

16/09/2003 | 16:01 | מאת:

CONDYLOMA ACUMINATA הוא שם ליבלות עקשניות באיברי המין אשר נגרמות על ידי וירוס בשם HPV.זמן הדגירה יכול להיות ממושך ולכן יכול להיות שנדבקת לפני מספר חודשים. הוירוס יכול לגרום לסרטן צוואר הרחם בנשים. יש לבצע PAP SMEAR על מנת לשלול נוכחותו שם. ניתן להרוס את הוירוס במספר שיטות כמו חנקן נוזלי או לייזר או על ידי תרופות כמו קונדילוקס או אלדרה.בנשים מטפלים גיניקולוגים בדרך כלל ובגברים רופאי עור.יש לקיים יחסי מין מוגנים כל עוד יש נגעים נראים לעין.

17/09/2003 | 08:02 | מאת: אורית

ד"ר תודה רבה לך על שענית לשאלותי. אך יש לי עוד שאלה אחת קטנה, והיא: שכחתי לציין שהוירוס/החיידק לא מופיע באיזור איבר המין אלא באיזור פי הטבעת, האם הוא גם יכול לגרום לסרטן בצוואר הרחם? כמו כן, קבעתי תור לשריפת הפצעים האילו, האם נשארות צלקות באזור? בתודה רבה רבה רבה אורית