TINEA מהיא

דיון מתוך פורום  רפואת עור

14/09/2003 | 19:34 | מאת: אשר

לפורום שלום. לבתי (בת 5) התגלו פצעונים ברגלה בצורת עיגול בתוך עיגול המורכבים משורות של פצעונים קטנטנים. לאחר יומים הופיע גם בסנטר עיגול קטן. זה כבר הלחיץ אותנו .בתחילה חשבנו שזה הרפס ולאחר ביקור אצל רופא בישר לנו שזה TINEA. לאחר חיפוש באתרי בריאות לאתר מחלה זו מסתבר שישנו מידע מועט מאוד שאינו מפרש סימטומים של מחלה זו והשלכותיה. הדבר היחידי שאמר הרופא שזוהי פטריה וכנראה זה הגיע ממגע עם חיות מחמד???? האם תוכלו לסייע לנו ולתת לנו מידע נוסף : א. האם מחלה זו מדבקת. ב. זמן הדגירה שלה. ג.ממה נובעת מחלה זו (האם מחיה ספציפית והאם פגישה של הילדה שוב עם אותה חיה תגרום שוב לתופעה לחזור??)

15/09/2003 | 19:05 | מאת: המשיב

אשר שלום, אני לא מבין למה שלחת את השאלה לפורום 5 פעמים... לשאלתך - אם תיכנס ל - google ותקליד בחיפוש את המילה tinea תקבל את כל המידע שאתה מחפש אודות התופעה. איחולים להחלמה מהירה.