עור מבוגר לבחורה צעירה

דיון מתוך פורום  רפואת עור

10/09/2003 | 13:14 | מאת: ליז22

קצת קשה לי לומר מהו סוג העור שלי, אני חושבת שנוטה לשמן, כיום בת 22. אף פעם לא היתה לי אקנה רצינית, אבל תמיד היו לי "שחורים", בגיל 18 בערך הופיעו לי המוני פצעונים קטנים, בעיקר על איזור המצח, שהיה בעבר נקי מאוד, אך בשל לחץ, התחלתי לגעת בעור, עד אשר הופיעו פצעונים.. היתי מטופלת ברקוטאן (אם אני לא טועה) אבל מאחר ואני שונאת לקחת כדורים ויש לי רתיעה די גדולה מכדורים גדולים במיוחד הפסקתי. הפצעונים פשוט נעלמו מעצמם, לפני פחות משנתיים לערך. אבל השחורים נותרו. יש לי המוני שחורים קטנים שמתחת לפני העור על כל איזור האף, לא ניתן לראות אותם אלא אם כן מסתכלים מקרוב. גם לאחותי (בת ה-27) יש אותם והקוסמטיקאית אמרה שגם לא ניתן להוציא אותם כי הם ממש מתחת לעור. בכל אופן, לארחרונה שוב הופיעו פצעונים (אני לא מדברת על "אקנה" או פצעים גדולים) אלא פשוט על "חצ'קונים" קטנים, שוב באיזור המצח, ואני מרגישה גם שהעור שלי נהיה שמן יותר. כמו"כ, אני רק בת 22, וכבר אני רואה סימנים ברורים מאוד של קמטים וקווים באיזור המצח, ובכלל העור שלי נראה עייף מאוד ולא רענן. אני שותה מיים, אבל כנראה לא מספיק... בכל אופן, לאחותי לדוגמא, יש עור צח ומושלם בלי קמטים בכלל. לאמא יש עור יבש ולאבא שלי לא שמתי לב כ"כ.... אבל אני חושבת שהוא בין נורמלי לשמן... מה ניתן לעשות בכדי לרענן את עור הפנים? אני חייבת לציין שאני שותה דווקא מים, אבל זה לא עוזר.... הפנים שלי נראות מאוד מאוד עייפות ובמצב רע... ובנוסף לכל, בעבר היתי גם "מפוצצת" חצ'קונים, ונותר לי מספר חורים - אחד מתחת לעין (זה כנראה היה נים דם שהתפוצץ) ופצעון לשעבר על הלחי שנותר כחור בערך מגיל 13... כמו"כ, ניסיתי ל"פוץ" חצקון נוסף לפני כשנתיים ומאז נותרה לי נקודה אדומה, שנרית מולדת אך למעשה מדובר בפצעון לשעבר... מה לעשות עם כל זה? שמעתי שיש משחה או טיפול מיוחד שמאחה את החורים, ומה אני עושה עם השחורים? מהו מטרתו של הפילינג העמוק ומדוע עור הפנים שלי נראה כאילו אני בגיל 30 פלוס? הרבה שאלות, וגם הניסוח לא כ"כ תקין אבל האם אוכל לקבל עזרה? תודה

23/09/2003 | 22:04 | מאת:

שלום ליז הטיפול לכל השחורים עשוי להיות פשוט משחשבת. ראשית, אל תמעיטי ביעילותו של טיפול אצל קוסמטיקאית אשר תוציא את השחורים והלבנים הקטנים. אחרי כן הייתי מטפלת בחומצה רטינוית לאורך זמן. האם היית בייעוץ עור לאחרונה? חשוב כמוכן לבחור נכון את תכשירי הניקוי והלחות, ויותר מזה- לא להתעסק בעור בעצמך יותר מדי כל טוב מרקוס