כתמים בפנים ובזרוע

דיון מתוך פורום  רפואת עור

09/09/2003 | 21:04 | מאת: שני

שלום רב: חזרתי לאחר שנה מטיול בהודו,עם חזרתי ארצה-מסתבר שהעור שלי עבר מאטמורפוזה לא קטנה..החלו להיות לי כתמים בפנים- הלכתי לרופאת עור-והיא הסבירה לי שזו פטרייה בפנים-עקב שהותי הרבה באקלים חם-הודו. טופלתי במישחה ניזורל.וזה עזר. לפני 3 חודשיים בערך-כתמים די דומים הופיעו לי על היד השמאלית-זה קרה אחרי שהייתי חשופה לשמש.זה נראה כ"עור מתקלף" שיש לך אחרי שיזוף,בתחילה חשבתי שבזה מדובר, אולם חודשיים עברו וכעת הכתמים התפשטו להם(צבע עורי כהה והם בהירים) על הזרוע. את חושבת שאני יכולה להשתמש באותה המשחה-ניזורל גם לזרוע ? או שיש לזה טיפול נפרד,אחר ? מה דעתך? האם אני יכולה להסיק שאסור לי להיות חשופה לשמש?(בעבר לא הייתה לי כל בעיה עם זה ). תודה מראש.

19/09/2003 | 23:10 | מאת:

שלום לך בהנחה שמדובר ב"פטרית השמש", אגב הפטריה רק מודגשת בשמש ולא נגרמת על ידה, קרם ניזורל במריחה יומיומית 21 יום יעזור. רצוי גם לחפוף ראש וגוף עם שמפו נגד פטריות שכן הפטריה שוכנת בקרקפת כל טוב מרקוס