ויטמין A - קרם

דיון מתוך פורום  רפואת עור

09/09/2003 | 13:54 | מאת: פיבס

לאחר 5 שבועות של הריון גיליתי שהקרם לילה שאני משתמשת בו מכיל הרבה ויטמין A. הבנתי שויטמין A יכול להזיק לעובר אם נוטלים אותו בזמן הריון. האם זאת עובדה גם לגבי קרמים? והאם יכול להיות שכבר גרמתי נזק בילתי הפיך? תודה מראש...

09/09/2003 | 15:08 | מאת: יעל

נראה לי שעדיף לך להפנות את השאלה לפורום רפואת נשים- כי פה עד שיענו לך את כבר תלדי !

10/09/2003 | 19:08 | מאת:

ויטמין A הוא טרטוגן כלומר גורם נזק לעובר.לגבי קרמים המכילים ויטמין A קרוב לודאי שספיגה של הויטמין היא דלה וכי הרמות שלו בדם הן נמוכות עד שאין משמעות למריחה שלהם אולם בכל מקרה החברות המיצרות קרמים על בסיס רטינואידים שהם נגזרות דומות לויטמין A ממליצות שלא להשתמש בקרמים אלו בתקופת ההריון(רטאויט או לוקאסיד).על מנת להיות רגועה הייתי מפנה את השאלה למרכז בירושלים שמיעץ לגבי תרופות טרטוגניות.אני חושב שניתן להשיג את המספר שלו דרך משרד הבריאות.