עזרה דחופה - לכל המבינ/ה בעניין

דיון מתוך פורום  רפואת עור

09/09/2003 | 01:20 | מאת: תום בן

אני לא יודע אם זה קשור לחלוטין לפורום הזה , אך לא מצאתי פורום שעוסק ישירות בנושא זה: הסרת שיער. אני צריך חומר שמסיר שיער שניתן להשיגו בחניות (סופר פארם למשל) באופן לא קבוע אך כך שזקיקי השערה לא גודלים שנית. ההסרה היא איזורית ונקודתית. אולי יש קרם להשהיית צמחית השער? אז לסיכום- אני מחפש תכשיר שמוריד שיער מהגוף, לא לצמיתות, ותכשיר עזר(או אותו התכשיר שימנע את חזרתו המיידית של השיער) נא עזרו לי בדחיפות. נב- אני לא מחפש הסרה בלייזר. תודה מראש

10/09/2003 | 17:44 | מאת:

קימים חומרים כימיים המסירים שיער על ידי הרס כימי שלו כמו למשל BARIUM SULFIDE או CALCIUM THIOGLYCOLATE .החומרים הורסים את הקרטין שממנו בנויה השערה אולם היות וגם העור בנוי מקרטין ...יש להקפיד על שימוש נכון כדי שלא ליצור גירוי מקומי.חרדים משתמשים לעתים בתכשירים כאלו היות ויש איסור הלכתי על העברת תער.אני מציע לך לברר עם בתי מרקחת בבני ברק או בירושלים. בשאלתך יש טעות לוגית והיא שאם אתה פוגע בזקיק אזי לא תצמח יותר שערה ממנו כך שאין תכשיר שפוגע בזקיקים מחד גיסא ואינו גורם להסרת שיער הפיכה מאידך גיסא.