מחלת עור מורפאה

דיון מתוך פורום  רפואת עור

08/09/2003 | 23:36 | מאת: נתי

כיצד מיטיבים את מצב הכתמים במחלת ה morphea .האם יש טיפול מלבד כדורים ומשחה?

10/09/2003 | 18:02 | מאת:

MORPHEA בשלב הצלקתי קשה מאוד לריפוי ולמעשה אין פתרון יעיל לבעיה זו . לעומת זאת בשלב הראשוני כאשר הנגעים הם אדומים או דלקתיים יש הצלחות לעתים.בערך מחצית מהמקרים המוקדיים מתרפאים ספונטנית.רוב הטיפול מתבסס על משיחה או הזרקה של סטרואידים. במחקר אחד טיפול בפניצילאמין שיפור מצבם של 6 מתוך 11 חולים לאחור טיםפול שנע בין 3-6 חודשים.