פסוריזיס או סבוריאה

דיון מתוך פורום  רפואת עור

08/09/2003 | 15:50 | מאת: שוש רותם

איך אפשר להבדיל בקרקפת הראש אם זה פסוריזיס או סבוריאה. רופא אחד אומר כך והשני אומר כך. זה המקום היחידה לתופעה. איך זה מופיע פתאם באמצע החיים, גיל 19. אבקש תשובה ממנהלת הפורום או רופא עור .

10/09/2003 | 18:41 | מאת:

פסוריאזיס וסבוריאה הן מחלות קרובות ובדרך כלל קשה להבדיל ביניהן כאשר האתר הפגוע היחידי הוא הקרקפת. סבוריאה נוטה לערב את העורף ופסוריאזיס נוטה יותר לערב את קו השיער הקידמי אבל גם זו הכללה ען יוצאים רבים מהכלל . הטיפול די דומה ולכן אין משעמות לאבחנה המדויקת.

10/09/2003 | 18:43 | מאת:

פסוריאזיס וסבוריאה הן מחלות קרובות ובדרך כלל קשה להבדיל ביניהן כאשר האתר הפגוע היחידי הוא הקרקפת. סבוריאה נוטה לערב את העורף ופסוריאזיס נוטה יותר לערב את קו השיער הקידמי אבל גם זו הכללה ען יוצאים רבים מהכלל . הטיפול די דומה ולכן אין משעמות לאבחנה המדויקת.

11/09/2003 | 22:16 | מאת: שוש

תודה על התשובה. קבלתי לטפל בבעיה עם סוגים שונים של שמפו, משחה לרכך את הקשקשים, וטיפות -דיפרוסאליק. ידוע לי שיש בהם קורטיזון ! מביקור בים המלח, (לפני שנים)ושיחה עם חולי פסוריזיס, נאמר לי שקורטיזון גורם למחלה להופיע בפעם הבאה בחומרה גדולה יותר, ועדיף לא להתחיל עם זה. מה נכון? זה הפעם הראשונה שהופיע לי בראש התופעות של קליפה, הפרשות וגירודים על חלק ניכר בראש לפני שלושה חודשים. אני יודעת שפסוריזיס זו מחלה תורשתית (שלא קימת במשפחתי) ושמופיעה בכל המפרקים. אצלי זה הופיע רק בראש.