קמטי הבעה

דיון מתוך פורום  רפואת עור

08/09/2003 | 12:04 | מאת: ש

אני בת 32, יש לי קמטי הבעה די רציניים באזור הפה. שמעתי על זריקות למילוי שיכולות לפתור את הבעיה או ניתוח.אשמח לשמוע המלצות מה כדאי וכמה זה עולה. תודה.

09/09/2003 | 21:59 | מאת:

שלום לך חמרי מילוי לקמטים באיזור זה מתחלקים לשני סוגים: חמרים קבועים, או חצי קבועים דוגמאת סיליקון, ביואלקמיד, ארטקול, וחומרים זמניים או נספגים, אשר מקורם מהחי, דוגמאת בקולגן והחומצה ההיאלורונית. יתרונם של הקבועים הוא בכך, שאין צורך לחזור על תהליך ההזרקה בתכיפות גבוהה- ייתרון כלכלי בולט. חסרונם, בכך שגם תופעות לוואי הן קבועות. החומרים הזמניים אינם גורמים לתופעות לוואי לא הפיכות, אך יש לחדש את המילוי בהם מדי חצי שנה עד שנה. תשאלי רופאים שונים- כל אחד ימליץ על מה שהוא מרגיש בנוח לעבוד איתו. אני אישית עובדת רק עם חומרים נספגים- אני מעדיפה לא לדאוג בגלל אותה פציאנטית נדירה שיופיעו אצלה גושים וגבשושיות תת עוריים, אך מורי- מטובי הרופאים בתחום בארץ, עובדים עם ארטקול ושבעי רצון ממנו מאד. כל זה - על קצה המזלג כמובן. כל טוב מרקוס