בעיית פיגמנטציה

דיון מתוך פורום  רפואת עור

07/09/2003 | 17:43 | מאת: רויטל

דר' בת שבע שלום, לפני כשלוש שנים הופיע לי כתם שחור מעל השפה לאחר חשיפה לשמש בעודי משתמשת בגלולות. ניסיתי תכשירים שונים ביקרתי אצל רופא עור ואף טופלתי בפילינג עמוק אצל "רונית רפאל". בינתיים השימוש בגלולות הופסק כליל והכתם הטשטש לו (אך לא נעלם). לפני מספר ימים נחשפתי לשמש שוב אך מאובזרת באמצעי הגנה (כנראה שלא מספיק) והכתם חזר ובגדול. עכשיו, חסרת אונים, מבוהלת ועם יסורי מצפון קשים (על שאננות יתר וחוסר זהירות) אני מסתובבת עם שפם נוראי ושחור, וזועקת לעזרה. האם יש איזה שהוא טיפול או תכשיר שמבהיר כתמים? האם העובדה שאינני נוטלת גלולות כבר כשנה מחמירה את בעיית הפיגמנטציה או ההפך? אני זקוקה לעזרה דחופה. קשה לי לסבול את המראה החדש! אשמח לקבל תשובות תודה, רויטל

09/09/2003 | 22:26 | מאת:

שלום רויטל כתמים מסוג זה הנקראים מלזמה הינם מאבק לכל החיים. תורמים להופעתם גלולות, הריונות, וכמובן שמש. גם מריטת שיער חוזרת מהשפם מחמירה את הענין- עדיף לצמצם בכך ככל שניתן. נסי קרם הנקרא טריו-A פעמים ביום ל-3 שבועות במריחה מקומית. אחר כך עומדים לרשותך תכשירים כמו- טריו D, והיעילים במיוחד- המכילים הידרוקינון- אזומד, ותרכובת קליגמן אשר רופאי עור מרכיבים. מאד חשוב להיות אדוקה בהמנעות משמש. בהצלחה מרקוס

10/09/2003 | 18:33 | מאת: רויטל

דר' מרקוס, תודה על ת שובתך. אשמח באם תנחי אותי היכן אוכל להשיג את התכשירים שציינת. תודה שוב, רויטל