למה דילגת על השאלה שלי ? סרטן העור

דיון מתוך פורום  רפואת עור

05/09/2003 | 12:16 | מאת: ליאת

05/09/2003 | 12:31 | מאת: ליאת

שלום ? ב: 2.9.03 שאלתי לגבי סרטן העור ביזליומה (שנמצא בידיים וברגל), מה ההשלכות , מה סיכויי הריפוי , מהו בכלל הסוג הזה ועל מה הוא משפיע ? כמו כן שאלתי- בניתוח שנעשה והיה אמור לנקות את המקום מצא הפתלוג שיש עוד רקמות עם הסרטן . האם כדאי להוציא את הרקמות שנשארו בדחיפות , או כפי שהרופא אומר שיש לתת למקום קודם להירפא? גם אם אין תשובה בידיך לגבי העניין אשמח להתייחסות כלשהי , שאדע שלא במקרה לא שמת לב לשאלה שלי? תודה .

09/09/2003 | 21:26 | מאת:

שלום לך עניתי לך באריכות, לדעתי כל התשובות של אותו יום לא עברו מסיבות טכניות, מה שקורה כאשר איני עונה מהבית. על כל פנים- בזליומה הינו סוג שכיח של סרטן עור המופיע באיזורים חשופי שמש, אינו משליך על אורך החיים ושולח גרורות באחוז קטן מאד של המקרים, בעיקר במדוכאי חיסון וכאשר הוא עמוק וממוקם במקומות ספציפיים. אין מקום לדאגה, גם אם לא הוסר בשלמותו- הניתוח יורחב, ואין דחיפות. יש אנשים המתהלכים עם בזליומות עשרות שנים. על כל פנים- על מנת למנוע צורך בניתוחים נרחבים בגלל גדילה של תהליכים כאלו- אמצי רופא עור ושלחי את בעלת הבזליומה לבדיקה אחת למספר חודשים. בברכה מרקוס